Terug naar diversen

Nog veel meer busbaannieuws

donderdag 14 mei 2009

Na ons jongste bericht over de vrije busbaan door en langs Anna's Hoeve, geplaatst op dinsdagavond 12 mei en aangevuld op woensdagochtend 13 mei, is er nog veel meer nieuws over de busbaanplannen (HOV, Hoogwaardig Openbaar Vervoer) bekend geworden.

Wij plaatsen hier geen grote lappen tekst, maar verwijzen naar verschillende websites.

1. Op woensdagochtend 13 mei zijn de plannen gepresenteerd aan enkele Hilversumse bewonersgroepen. Hierover kunt u lezen op de website van Helemaal OK Oost Hilversum, HOOH

Op deze pagina kunt u ook reacties lezen en uw eigen reactie plaatsen.

Op deze  pagina kunt u de vertoonde powerpointpresentatie bekijken en/of downloaden.

2. Op de website van de Gooi- en Eemlander kunt u een nieuw bericht lezen, dat is geplaatst in de krant van 14 mei.

Ook hier kunt u reacties lezen en een eigen reactie plaatsen.

3. Op de website van de Gemeente Hilversum is op 14 mei ook een bericht geplaatst, met twee routekaartjes. Klik hier.

Op het routekaartje "Route HOV bij Anna's Hoeve" ziet u bij de A27 verschillende varianten. De eerstkomende jaren zal de snelbus gebruik blijven maken van de A27 (bij file: op de vluchtstrook). Daarvoor moeten er in Anna's Hoeve een oprit en een afrit komen. Kennelijk is nog niet beslist of die zullen komen bij viaduct Zandheuvel (Weg over Anna's Hoeve) of bij viaduct Drakenburg (bij de spoorbaan). Later moet de bus een geheel vrije baan krijgen op een eigen zandlichaam, aan de westkant van de A27, met fly-overs over de A1 bij Knooppunt Eemnes. Daarna zijn de op- en afrit in Anna’s Hoeve niet meer nodig; die zullen dan weer moeten worden weggehaald.

Wanneer u van al deze informatie kennis hebt genomen, dan weet u ook hoe de busbaan globaal zal gaan kosten en wie dat zal gaan betalen, dat de Oosterengweg via een tunnel onder spoor + busbaan door moet gaan lopen, dat de bus de spoorbaan met een brug moet gaan kruisen, ongeveer vanaf het begin van de Liebergerweg tot aan het Wandelpad.

Waarschijnlijk op 3 juni wordt het plan openbaar gepresenteerd, waarna men met de raadsleden kan mee discussiëren (Forum en Discussie), en waarna de Hilversumse gemeenteraad op 24 juni een besluit moet nemen over het tracé.

Aanvang van de aanleg op zijn vroegst in 2011.

De krantenkop van 13 mei, "HOV niet door Anna's Hoeve", is misleidend. De A27 loopt dwars door Anna's Hoeve, en de toekomstige vrij liggende busbaan langs de westkant van de A27 dus ook.

Terug naar diversen
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer