Terug naar Natuur

Schildpadden in Anna’s Hoeve

dinsdag 16 augustus 2011

De afgelopen weken stonden er in de Gooi- en Eemlander een paar komkommertijd-berichten over schildpadden in Gooise vijvers. Waaronder de vijvers van Anna’s Hoeve.

Vaste bezoekers van Anna’s Hoeve weten al heel lang dat er schildpadjes in de vijvers huizen. Op deze website staat daarover een heel informatief bericht van 11 mei 2009.

Aanleiding om er nog eens op terug te komen is een enthousiaste mail van ons lid Wil Vermeer, die zich sterk betrokken voelt bij de natuur in Anna’s Hoeve. Zij komt er veel en vaak, en ziet er van alles waar andere wandelaars wellicht overheen kijken.

“Gisteren en vandaag kwam ik sinds lange tijd in Anna's Hoeve weer eens schildpadden tegen, die (nu het hoge water gelukkig is gezakt) weer op een stuk hout zitten, of, zoals in de Oude Poel het geval is, op het lege meerkoetennest, dat weer boven water uit steekt. Net zoals de mensen genoten ze volop van de zon, na lange tijd van regen en bewolking!”

Hierbij één van de drie foto’s die zij meestuurde. Met een grote schildpad in de Bergvijver. Die liet zich van redelijk dichtbij fotograferen.

Elders in de Bergvijver zag zij er nog drie op een rij. Ook de schildpad op het meerkoetennest in de Oude Poel heeft zij op een (kleine) foto vastgelegd. Die schildpad is nogal schuw en duikt snel het water in.

Bij dit bericht voegen we nog een foto die in juni 2004 is gemaakt door de (toen) twaalfjarige Lucas Hoeffnagel, tijdens een door onze Vereniging georganiseerde publiekswandeling door Anna’s Hoeve.

Wil toont zich blij dat het water niet meer zo hoog staat. Gebruikers van de (ondergelopen) vissteiger zullen het met haar eens zijn. De steiger komt naar verwachting deze week weer droog te staan. Maar er zijn ook veel bezoekers van Anna’s Hoeve die met name het hoge water in het Speelweidegebied (met ondergelopen Slenk, en met water onder de vlonder) een fantastisch mooi gezicht vonden.

Terug naar Natuur

 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer