Terug naar Natuur
 

Geslaagde vogelkers-knipactie met de Nassauschool


Zaterdag 20 oktober 2012


Op donderdag 18 oktober vond er tussen twaalf uur en half twee weer een geslaagde heideactie plaats met een klas (groep 6) van de Nassauschool. 

Om twaalf uur kwamen 20 kinderen, de leerkracht (juf Deborah) en vier moeders naar Anna’s Hoeve fietsen. Een vrijwilliger van de Bosploeg van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve gaf uitleg wat er op Het Heitje moest gebeuren om er voor te zorgen dat de heide niet in een paar jaar verandert in een bos met vooral vogelkersbomen.

 

 

Daarna werden er takkenscharen uitgedeeld (met dank aan het Goois Natuurreservaat, waarvan we ze hadden mogen lenen) en kon er begonnen worden aan het wegknippen van de takken van de vogelkersstruiken.  Na een klein half uur knippen moesten de afgeknipte takken zo veel mogelijk naar de kant worden gesleept. Toen kon er even worden uitgerust met een drankje, waarbij de kinderen konden kiezen uit Chocomel en Fristi Rood.  

Twee paar foto’s van Het Heitje, genomen voor de actie en na de actie, tonen het resultaat van het werk. Niet alle vogelkers kon helemaal worden weggeknipt, maar wat er wel is weggehaald is alles bij elkaar een indrukwekkende hoeveelheid.

 

 

Vr de actie

N de actie

Vr de actie.

 N de actie.

Iedereen was erg enthousiast over de actie. Ondanks de grote dode vogel die midden op het Heitje werd gevonden, wat een naar gezicht was.

Eind jaren negentig waren de acties met de Nassauschool een jaarlijkse traditie, maar die was na 2002 versloft. In 2009 en 2011 was er weer een actie en nu dus in 2012 weer een.  En hopelijk volgend jaar weer! 

Er zijn tijdens de actie nog veel meer foto's gemaakt. Sommige daarvan zullen, met verslagjes van leerlingen, geplaatst worden op de website van de Nassauschool, waarschijnlijk op de pagina van groep 6

Terug naar Natuur
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer