Terug naar Natuur

Opnieuw een geslaagde vogelkers-knipactie met de Nassauschool


vrijdag 1 november 2013


Op vrijdag 1 november vond er tussen ongeveer twaalf uur en één uur weer een geslaagde heideactie plaats met een klas (groep 7) van de Nassauschool.

 

Tegen twaalf uur kwamen 23 kinderen, de leerkracht (juf Bernadette), twee moeders en een vader naar Anna’s Hoeve fietsen. Een vrijwilliger van de Bosploeg van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve gaf uitleg wat er op Het Heitje moest gebeuren om er voor te zorgen dat de heide niet in een paar jaar verandert in een bos met vooral vogelkersbomen.

 

Daarna werden er takkenscharen uitgedeeld (met dank aan het Goois Natuurreservaat, waarvan we ze hadden mogen lenen) en kon er begonnen worden aan het wegknippen van de takken van de vogelkersstruiken. 

 

 

 

Na een klein half uur knippen moesten de afgeknipte takken zo veel mogelijk naar de kant worden gesleept. Toen kon er even worden uitgerust met een drankje, waarbij de kinderen konden kiezen uit Chocomel en Fristi Rood.

Voor de actie

Na de actie

 

voor de actie

 

Na de actie

 

voor de actie

 

na de actie

 

Drie paar foto’s van Het Heitje, genomen voor de actie en na de actie, tonen het resultaat van het werk.

 

Iedereen was erg tevreden over de actie. Er was kans geweest op een regenbui maar afgezien van een paar spatjes tegen het eind van de actie, bleef het gelukkig droog.  

 

Eind jaren negentig waren de heide-acties met de Nassauschool een jaarlijkse traditie, maar die was na 2002 versloft. In 2009, 2011 en 2012 was er weer een actie, en nu dus in 2013 weer een.  En hopelijk volgend jaar weer!

 

Er zijn tijdens de actie ook foto's gemaakt. Misschien komen die binnenkort wel op de website van de  Nassauschool, op de pagina van groep 7.

 

 

Terug naar Natuur
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer