Terug naar Natuur

Verslag voorjaarsschoonmaak 2012

maandag 19 maart 2012

Zaterdag 17 maart 2012 liepen maar liefst 31 vrijwilligers met gele hesjes rond in Anna’s Hoeve met maar één gezamenlijk doel: zoveel mogelijk rommel opruimen. De jongste deelneemster was 4 jaar oud, de oudste al dik met pensioen!

Er werd door al deze enthousiaste mensen flink wat vuil verwijderd uit Anna’s Hoeve en de groenstrook langs de Anthony Fokkerweg bij de speeltuin. Het werk leverde in totaal zo’n 32 volle vuilniszakken op met ongeregelde zooi: plastic flesjes, verpakkingen, snoepwikkels, drankflessen, blikjes, aanstekers, peuken enz. enz.

Ook werd een lange lijst van andere zaken ‘buitgemaakt’. Zoals twee fietsen die in een vijver lagen, drie autowielen met band en een losse band, een bouwkuip, verschillende planken, een dump van folders én een dump van poststukken van DHL (ooit bestemd voor verschillende adressen in de Meteorenstraat, maar zover vergaan dat het verder totaal onleesbaar was geworden). En dan ook nog zaken als een kapotte slee, een stuk van een hengel, een petroleumstel en als klap op de vuurpijl 2 autonummerborden en een (kletsnatte) chique damestas met inhoud (ID kaart, bankpasjes en persoonlijke spullen). De nummerborden en de tas zijn ’s middags direct ingeleverd bij de politie in Hilversum.

Na deze met veel succes gedane arbeid werden de opruimers door Versa Welzijn in Grand Café Sint Joseph getrakteerd op koffie met koek en een drinkbidon als kadootje.

 

Anna’s Hoeve is met veel plezier van flink wat rommel verlost!

Helaas is de ervaring dat dit niet zo blijft, daarom organiseren we op zaterdag 30 juni weer een schoonmaakronde. In de zomer is het gebruik en de recreatie altijd intensiever en hebben ook fietsers en automobilisten weer het een en ander van zich af geworpen dat dan weer in de bermen ligt.

Wie mee wil helpen Anna’s Hoeve te ontdoen van onnodige rommel is dan van harte welkom. Vele handen maken licht werk en hoe meer mensen hoe gezelliger het is en hoe groter het gebied dat we kunnen onderhouden!

Nog veel meer foto's van deze zeer geslaagde dag vindt u hier.

Iedereen een heel fijne lente gewenst en tot ziens in Anna’s Hoeve.

Terug naar Natuur

 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer