Terug naar Natuur

Succesvol bezoek Internationale School aan Anna’s Hoeve

donderdag 22 juli 2010

Op woensdagochtend 30 juni was er op Anna’s Hoeve een werkochtend van 15 leerlingen van de Internationale School “Alberdingk Thijm” in Hilversum. De groep werd ontvangen en aan het werk gezet door Ruud Bochardt en Martina Evers als vrijwilligers van de VBAH. Ook Angela Loomans van de organisatie Free Choice was aanwezig. Angela bemiddelt als vrijwilliger tussen scholen die activiteiten zoeken voor maatschappelijke stage en organisaties die deze plekken aanbieden.

De ochtend werd deels besteed aan het verwijderen en snoeien van Amerikaanse Vogelkers (prunus). Verder werd er zwerfvuil verzameld op plekken waar we begin juni niet aan toe waren gekomen. Resultaat: zes flinke vuilniszakken vol. Opmerkelijk waren de vondsten van een damestas (leeg), een kettingkast van een fiets, een halfvergane laars, een wegwerpbarbecue en vleesverpakkingen. Verder de gebruikelijke blikjes, plastic zakken, drinkflessen en snoepwikkels. Ook hebben we op drie plekken visdraad verwijderd zodat hier geen dieren in verstrikt kunnen raken.

De werkochtend werd afgesloten met een paar ontspannende activiteiten bij het heitje. Zoals een opdracht om in drie kleine groepjes een natuurfenomeen uit te beelden, zonder woorden, dat de anderen dan moesten raden. Heel knap werden door de drie groepjes deze begrippen uitgebeeld: een regenboog, een vulkaan en de waterkringloop op aarde.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde ochtend, met mooi weer en goed werk voor de natuur op Anna’s Hoeve. Iedereen die heeft meegeholpen en vooral de leerlingen van de Internationale School: bedankt!

Al deze prunus, een enorme en ongewenste woekeraar, is weggehaald.

Jonge boompjes hebben zo een betere groeikans gekregen.

Terug naar Natuur
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer