Terug naar Natuur

Nazomerdrukte in en om Anna’s Hoeve

zaterdag 01 oktober 2011

Na een paar grotendeels verregende zomermaanden genieten we nu al bijna een week van prachtig nazomerweer met ongekend hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

Deze prachtige dagen leveren ook in en om Anna’s Hoeve volop recreatieve activiteit op.

Op de foto’s twee meisjes die zich met hun paarden vermaken in de Speelweidevijver.

Officieel zijn ruiters in het westelijke deel van Anna’s Hoeve (het vijvergebied) niet toegestaan.

Maar wie deze twee lieftallige amazones in actie ziet, kan beter genieten van het fotogenieke plaatje, dan zich druk maken om toegangsregels.

Overigens loopt er in oostelijk Anna’s Hoeve wel een ruiterpad, langs de A27. Ten noorden van de Weg over Anna’s Hoeve aan de Hilversumse zijde, ten zuiden daarvan aan de Baarnse zijde van de snelweg.

In die buurt (rondom het viaduct van de A27) was het vandaag ook een drukte van belang. Op de fietsroute tussen het Bluk en Groot Kievitsdal (die via de Albert Schweitzerweg langs de noordgrens van Anna’s Hoeve loopt) passeerde een recordaantal recreatieve fietsers. Ook aan langeafstandswandelaars was geen gebrek. Op de heidevelden, die in augustus en september prachtig gekleurd waren (zie foto van Het Heitje in Anna’s Hoeve ) is naast bruin nu nog maar hier en daar een sprietje paars te vinden. Maar lekker fietsen en wandelen door uitgebloeide heide blijft bij dit zomerweer evengoed een groot genoegen.

Hengelaars konden weer terecht op de Vissteiger bij de Bergvijver.  Van 7 tot en met 21 september stond die  voor de tweede keer dit jaar onder water, doordat het vijverpeil na de regenval van begin september flink was gestegen. Maar op donderdag 22 september viel de steiger weer droog. Er was wel veel blubberzand op achtergebleven. Op vrijdag 30 september heeft het Goois Natuurreservaat de steiger keurig schoongemaakt.

Terug naar Natuur

 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer