Terug naar Natuur

Geslaagde vogelkers-knipactie met de Nassauschool

woensdag 09 november 2011

Op vrijdag 28 oktober vond er tussen twaalf uur en half twee weer een geslaagde heide-actie plaats met een klas (ditmaal groep 6) van de Nassauschool.

Om twaalf uur kwamen 27 kinderen, de leerkracht (juf Marianne) en nog een paar begeleiders naar Anna’s Hoeve fietsen. Een vrijwilliger van de Bosploeg van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve gaf uitleg wat er op Het Heitje moest gebeuren om er voor te zorgen dat de heide niet in een paar jaar verandert in een bos met vooral vogelkersbomen!

Daarna werden er takkenscharen uitgedeeld (met dank aan het Goois Natuurreservaat, waarvan we ze hadden mogen lenen) en kon er begonnen worden aan het wegknippen van de takken van de vogelkersstruiken.  Na een klein half uur knippen moesten de afgeknipte takken zo veel mogelijk naar de kant worden gesleept. Toen kon er vlakbij, op het Geitenweitje, worden uitgerust met een drankje, waarbij de kinderen konden kiezen uit Chocomel en Fristi Rood.

Twee foto’s van Het Heitje, een genomen voor de actie en de andere erna, tonen het resultaat van het werk.

Iedereen was erg enthousiast over de actie, en de kinderen zeggen dat ze volgend jaar in groep 7 graag nog een keer willen terugkomen.

Eind jaren negentig waren de acties met de Nassauschool een jaarlijkse traditie, maar die was na 2002 versloft. In 2009 was er weer een actie en nu dus in 2011 weer een.  Wie weet wordt het opnieuw een jaarlijkse gebeurtenis.

Een paar leerlingen van de Nassauschool hebben een terugblik geschreven op de heide-actie in Anna’s Hoeve op vrijdag 28 oktober. De verslagjes zijn te lezen op de webpagina van groep 6 van de Nassauschool.

Terug naar Natuur
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer