Terug naar Natuur
 

Verslag zwerfvuilactie 16 maart 2013

 

maandag 18 maart 2013


Op deze koude voorjaarsdag was het hartverwarmend dat we met maar liefst 23 vrijwilligers de handen uit de mouwen konden steken. Zes deelnemers waren een team collega’s van Rabobank-Hilversum Vecht Plassen. Dat de Rabobank een coöperatie is wilden zij graag in de praktijk laten zien. Om onze actie te steunen schoonden zij samen de Berg en het hele gebied erachter. Na afloop kregen alle vrijwilligers ook nog een sim-usb stick van de Rabobank kado! Ook van NL Doet kregen de deelnemers een blijk van waardering: T-shirt of pet en een kortingsbon voor Gamma. De enthousiaste werkers waren blij verrast, want zij kwamen geheel onbaatzuchtig naar Anna’s Hoeve voor een andere vangst: zoveel mogelijk troep en vuil!

Op verschillende plekken in de vijvers lag nog een laagje (papperig) ijs en het was fris, wat niet belette om flink aan de slag te gaan. Bij elkaar raapten we een berg van 19 volle vuilniszakken met de gebruikelijke drink-, rook- en eetverpakkingen.

 Ook belandden onder andere een waterpijp, veel kapot glas (zorgvuldig uit de grond gepeuterd), sinterklaasfolders, diverse kledingstukken en beddengoed in de zakken. We voerden ook wat zaken af die niet in een vuilniszak passen, zoals twee fietsframes, een bedframe, drie wielen, twee banden en een knalpot van een uitlaat.

Na afloop konden we heerlijk opwarmen en bijpraten in Grand Café Sint Joseph waar Versa Welzijn ons weer gastvrij onthaalde op koffie met koek.

Het was een zeer geslaagde en supergezellige ochtend en Anna’s Hoeve is weer schoon.

Helaas is de ervaring dat dit niet zo blijft, de volgende actie is daarom gepland op zaterdag 15 juni. Wie mee wil helpen Anna’s Hoeve te ontdoen van onnodige rommel is ook dan weer van harte welkom. Vele handen maken licht werk en hoe meer mensen hoe gezelliger en hoe groter het gebied dat we kunnen onderhouden.

Graag tot ziens in Anna’s Hoeve!

Terug naar Natuur

 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer