Terug naar Natuur

Verslag zwerfvuilactie 22 oktober 2011: grote opkomst, mooi weer en zeer geslaagd!

maandag 24 oktober 2011

In natuurgebied Anna’s Hoeve vond een super geslaagde zwerfvuilactie plaats tijdens Big Green Weekend. Dankzij het enorme aantal van 28 enthousiaste zwerfvuilruimers is weer heel wat rommel uit Anna’s Hoeve en de groenstrook langs de Anthony Fokkerweg verwijderd. Iedereen genoot in een heerlijke herfstzon van de prachtige omgeving, van de gezelligheid en van de eensgezindheid om samen deze klus te klaren.

Het werk leverde zo’n 21 volle vuilniszakken op met blikjes, glas en plastic en andere onduidelijke zaken. Daarnaast een flinke stapel los materiaal, waaronder wieldoppen en een uitlaat, metalen pijpen en brokken staal en stukken sloopafval. Verder vonden we een oude half gesloopte televisie, een aantal platen multiplex, een fietstas en een kapotte fietsmand. Tot onze verbazing stond ergens op een fietspad een grote lege vuilnisbak. Deze konden wij met gemak vullen. Voor het afvoeren van alle rommel zorgde de gemeente Hilversum (SBS).

Na afloop werden de tevreden opruimers door Versa Welzijn in Grand Café Sint Joseph getrakteerd op koffie met koek. Verder kreeg iedereen een attentie van Landschap Noord-Holland vanwege het Big Green Weekend.

Het mooiste kado was dat Anna’s Hoeve flink schoon achterbleef. Hiervan kan iedereen genieten en speciaal op zondag 27 november a.s. want dan is er een wandeling met IVN natuurgidsen door Anna’s Hoeve. Start is om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats tegenover het huisje op het voormalige restaurantterrein aan de weg Over Anna’s Hoeve.

Wie mee wil helpen Anna’s Hoeve te ontdoen van onnodige rommel is ook in 2012 weer van harte welkom. Vele handen maken licht werk en hoe meer mensen hoe gezelliger het is en hoe groter het gebied dat we kunnen onderhouden!

Voor meer informatie: annashoeveschoon@xs4all.nl

Terug naar Natuur

 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer