Terug naar Natuur

Zwerfvuilactie 20 oktober 2012

 


In het in prachtige kleuren getooide herfstbos van Anna’s Hoeve kon men deze mooie zaterdagochtend weer 22 vrijwilligers aan het werk zien om zwerfvuil te jutten.

Tussendoor werd genoten van de vele paddenstoelen en na twee uurtjes werken lag er op drie plekken weer een berg rommel om af te voeren.

De totale ‘vangst’ van deze actie was 23 volle vuilniszakken, een oud bouwhek, een fietswiel, een jerrycan, een scooterbody en twee kofferdeksels, 2 kapotte vouwstoelen en een paraplu, een krantendump, een dump van een keukenverbouwing met zeil, tegels en restanten verf/verfrollers en dergelijke, brokken hout met dakbedekking erop en verder haalden we met een kruiwagen op diverse plekken puin en kapotte stoeptegels weg. Verder werd een potje met een ‘weesboekje’ gevonden, een soort flessenpost om als cadeautje gevonden te worden.

Bij de start gingen eerst een aantal mensen onder leiding van Tukkie Tuk aan de slag langs de Anthony Fokkerweg. Met afzetlint werden bomen gemarkeerd die op de nominatie staan om gekapt te worden voor de bouw van de toekomstige ecowijk. De bedreiging van kap is nu zichtbaar voor iedereen die daar langskomt. Een actiegroep gaat protest indienen bij de gemeente tegen dit onderdeel van het plan.

Voor de bomen langs de Liebergerweg verzorgt de VBAH een inspraakreactie en petitie, onderbouwd met specifieke argumenten waarom deze bomenrij behouden moet blijven.

Een cameraman van RTi Hilversum was op bezoek en heeft alle bezigheden gefilmd en wat interviews afgenomen. Op maandag 22 of dinsdag 23 oktober 2012 wordt dit nieuwsitem over Anna’s Hoeve uitgezonden door de lokale omroep.

Na afloop smaakte ons in Grand Café Sint Joseph de koffie/thee met appeltaart zeer goed: met dank aan Versa Welzijn.

Anna’s Hoeve ligt er weer netjes bij. Ook in 2013 gaan we weer drie keer zwerfvuilruimen. Wie mee wil doen met zwerfvuiljutten in Anna’s Hoeve is weer van harte welkom. Schrijf deze datums vast in je agenda: zaterdag 16 maart, 15 juni en 12 oktober, altijd van 10 tot 12 uur. Misschien kun je niet alle keren, of niet de volle twee uur, maar dat is geen probleem, meedoen is geheel vrijblijvend.

Vele handen maken licht werk en hoe meer mensen hoe gezelliger het is en hoe groter het gebied dat we kunnen onderhouden!

Iedereen een fijne herfst en mooie winter gewenst en tot ziens in Anna’s Hoeve.

Terug naar Natuur
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer