Terug naar Natuur

 

Verslag zwerfvuilactie 12 oktober 2013

16 oktober 2013

 


Achttien vastberaden zwerfvuilruimers stonden op deze mistige maar droge zaterdagochtend weer klaar om in Anna’s Hoeve flink op te ruimen. Bij de start werd iedereen door voorzitter Martin Triebels van harte uitgenodigd om op zaterdag 26 oktober a.s. mee te wandelen, het is dan de Nacht van de Nacht. Natuurgidsen Sander Koopman en Martina Evers vertrekken om 21.00 u vanaf de parkeerplaats bij de vissteiger met hun rondleiding.

Nog geen tien minuten na de aftrap kwam het eerste groepje alweer terug met een grote ijzeren kogel, veel te zwaar om in een vuilniszak te doen en bovendien een leuke trofee (evenals een munt van 2 euro) om mee naar huis te nemen. En gelijk deden zij de mededeling dat ze een ijsvogel hadden zien vliegen over de verbindingsvijver, wat een geluk! Later werd ook nog een jonge buizerd gezien, die zich rustig liet bewonderen.

Minder prettig gezicht was een visstek aan de Bergvijver, waar maar liefst twee volle vuilniszakken met zooi konden worden verzameld. Mike had zijn fiets met aanhanger meegenomen en kon daardoor helemaal naar de Drakenburgerweg (voorbij het viaduct) fietsen en daar in de uiterste hoek van Anna’s Hoeve opruimen.

Bij elkaar raapten we een berg van 22 volle vuilniszakken met de gebruikelijke drink-, rook- en eetverpakkingen. De stapel werd afgerond met 2 hoedenplanken van auto’s, een ijzeren paal, een kapotte bosuilenkast, kapotte visstoeltjes en een oude regenjas.

Na afloop smaakte de koffie met koek bij St. Joseph van Versa Welzijn ons weer uitstekend.

Wederom was het een geslaagde en erg gezellige ochtend, er waren mooie herfstkleuren en veel paddenstoelen te zien, en Anna’s Hoeve is weer schoon.

Wij gaan volgend jaar in de lente weer een rondje doen. Deze voorjaarsactie is gepland op zaterdag 5 april 2014. Wie mee wil helpen Anna’s Hoeve te ontdoen van onnodige rommel is ook dan weer van harte welkom.

Graag tot ziens in Anna’s Hoeve!

 

Foto's vindt u HIER.

 

Dit album is beschikbaar tot 1 februari 2014, neem daarna voor foto's contact op met Martina Evers, annashoeveschoon@gmail.com

 

 

Terug naar Natuur
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer