Bosrenovatie klaar, berkenlaantjes gecompleteerd


donderdag 12 maart 2009


Home     Natuur

Nadat op 10 maart het aanplanten van nieuwe boompjes in Anna's Hoeve was begonnen, is dat werk al op woensdag 11 maart afgemaakt. Er was dan ook een flinke ploeg mensen voor  in de weer; helaas kunnen we daar geen foto van laten zien.

Behalve het inplanten van een aantal gerooide bospercelen met heel jonge boompjes, zijn er aan de zuidoostkant van de Bergvijver ook berkenboompjes van een wat groter formaat ingeplant. Hier bevinden zich enkele paden die aan weerszijden of slechts aan één kant geflankeerd worden door berken: z.g. Berkenlaantjes. Zij hebben hier tezamen de vorm van een hoofdletter P in spiegelschrift. Doordat er al veel oude berken waren verdwenen, zaten er al heel wat "gaten" in de laanstructuur. Om die gaten op te vullen zijn er 25 nieuwe berkjes geplant,  waarvan er op de foto met enige moeite 12 (in één lijn) zijn te vinden.

 

Het enige wat er nu nog moet gebeuren is een opknapbeurt voor het parkeerterrein bij "Anna's Huis", het oranje containerkantoortje. Het parkeerterrein, dat flink te lijden heeft gehad van de grote vrachtwagens en de houtopslag, is nu tijdelijk afgesloten. De opknapbeurt gaat zo spoedig mogelijk plaatsvinden, op een dag waarop overwegend droog weer verwacht wordt.

 

Site Meter