Restaurant- en pretparkterrein geŽgaliseerd


donderdag 04 juni 2009


Home    Natuur

Vandaag is in opdracht van de Gemeente Hilversum het voormalige restaurant- en pretparkterrein Anna's Hoeve  grotendeels geŽgaliseerd. Dat is voor aannemer Mourik uitgevoerd door het Hilversumse grondbedrijf G.van Dijk. Op een van de foto's ziet men links in de hoek de shovel in aktie; rechts in de hoek het oude huisje Anna's Hoeve dat bij de brand van 15 augustus 2005 gespaard bleef.

 

Een tweede foto toont de egaliserende shovel van dichtbij. 

De derde foto is na afloop van de werkzaamheden genomen vanaf het huisje, in de richting van de sportvelden. Er resteert nu slechts een kale vlakte waarin een stuk of acht bomen zijn blijven staan. De meeste daarvan, en ook enkele bomen om het terrein heen, hebben echter een witte stip. Dit betekent dat ze wegens ernstige brandschade alsnog gerooid zullen worden.   

Behalve het huisje is er nog slechts ťťn herinnering overgebleven aan het roemruchte verleden, namelijk de betonnen bootjesgoot op het vroegere speeltuinterrein achter het huisje. Het is onbekend waarom die goot is blijven liggen.  

Het hek rondom het hele gebied is blijven staan. De gemeente, eigenaar van deze grond, is van plan om op het terrein onder meer een stukje natuurgebied aan te leggen dat geschikt is als leefgebied voor ringslangen.  

Na de brand zijn het restaurant, de bijgebouwen en het terrein in verschillende "etappes" gesloopt, afgevoerd en geŽgaliseerd. Voor zover ons bekend is de Vereniging tot Behoud van Anna's Hoeve hierover in geen enkel geval tevoren door de gemeente Hilversum ingeseind. Natuurlijk bestond daar ook geen wettelijke verplichting voor, maar het zou voor een gemeente die altijd de mond vol heeft over communicatie en burgerparticipatie wel netjes geweest zijn om dat wel te doen, al was het maar om via deze website goed uitleg te kunnen geven over het hoe en waarom. De Vereniging is indertijd mede opgericht op advies van enkele gemeente-ambtenaren maar die zijn allang met pensioen. Voor de gemeente is onze vereniging nu kennelijk alleen nog maar interessant als men graag van ons hoort dat wij ergens mee instemmen!

 

Site Meter