Waterbodemsanering Vijvers nadert einde


donderdag 05 juni 2008


Home        Plan Anna's Hoeve

 De sanering van de waterbodems van de achterste vijvers van Anna's Hoeve verloopt voorspoedig. Op 2 juni waren de Verbindingsvijver en de Vijver bij het voormalige Witte Strandje helemaal klaar. Dat echt al het giftige bodemslib is verwijderd wordt gecontroleerd door inspecteurs van ingenieursbureau Witteveen en Bos.  

De mannen van baggerbedrijf Klaar verwachten nog een paar weken nodig te hebben voor het saneren van de Bergvijver, dus voorbij de derde brug waar het baggeren op 24 april was begonnen. Met een beetje geluk zijn alle vijvers van Anna's Hoeve eind juni dus schoon. Maar er kan nog vertraging ontstaan als er in het bodemslib van de Bergvijver veel rommel (met name uit de Tweede Wereldoorlog) gevonden wordt. Oude Hilversummers beweren dat de Duitsers die in de oorlog in Anna's Hoeve gelegerd waren vr hun aftocht allerlei materiaal (munitie? een complete veldkeuken?) in de vijver gedumpt hebben. Het is onduidelijk in hoeverre dat na de oorlog al uit de vijver is opgevist.  

Waarschijnlijk zullen de achterste vijvers later nog verder worden uitgediept, zoals dat na de sanering ook met de Speelweidevijver en (onlangs) met de Slurf is gebeurd. Maar daar zijn nog geen concrete plannen voor bekend.

 

Site Meter