Zandzuigen is al klaar !


woensdag 17 september 2008


Home    Plan Anna's Hoeve

Slechts twee-en-een-halve week na de start van het zandzuigen om de achterste vijvers van Anna's Hoeve uit te diepen, is de klus al geklaard. De voor deze klus in gebruik genomen nieuwe zandzuiger, met een zwaardere motor dan op eerdere soortgelijke zuigboten, werkte zo snel dat de klus waarvoor zes weken waren ingeschat in minder dan de helft daarvan kon worden voltooid.  

De foto toont de zuigboot in actie in de Bergvijver, op woensdagochtend 17 september. In het midden van de foto is de opgespoten nieuwe oeverstrook te zien (in de laatste paar dagen aangelegd), bestemd voor de vorming van nieuwe natuur. Dit kan beschouwd worden als compensatie voor het verdwijnen van het eilandje in de vijver, dat in het voorjaar is weggehaald voor het begin van de waterbodemsanering.  

Tezelfdertijd werd er ook schuin aan de overkant druk gewerkt. Nadat gisteren de sanering van het pretparkterrein was afgerond (zie bericht van 16 september met foto's) maakte een kraan van Weever Sloopwerken vandaag al korte metten met de nog overeind staande bouwwerken achterop het terrein.

 

Nieuwe natuur.jpg (56987 bytes) Sloop op pretparkterrein.jpg (104725 bytes)

Site Meter