Terug naar vereningsnieuws
 

Zaterdag 1 juni Open Dag nieuwe Rioolwaterzuivering.


vrijdag 31 mei 2013
Tijdens de Dag van de Bouw van zaterdag 1 juni is er de unieke gelegenheid om de rioolwaterzuivering bij Anna┤s Hoeve te zien! Tussen 10.00 en 16.00 uur openen de VBK Groep en Mourik Groot-Ammers het bouwterrein.

Bezoekers krijgen de unieke gelegenheid om de rioolwaterzuivering van
dichtbij, en zelfs van bovenaf, te bekijken. Er is een rondleiding
uitgezet en wordt informatie gegeven over de bouw en de werking van de rioolwaterzuivering. Bezoekers krijgen ook een eerste impressie hoe de bufferbakken en de grondberg van Anna’s Hoeve eruit komt te zien. De gemeente geeft informatie over de nieuwbouwwijk die op de plek van de huidige zuivering wordt gerealiseerd. Kinderen kunnen zelf een vogelhuisje bouwen. Ook staat er een speciale vrachtwagen om kinderen bewust te maken voor de gevaren van de dode hoek. Opleidingsinstituut Civilion geeft ge´nteresseerden uitleg over de mogelijkheden in de beton- en waterbouw.

Anna┤s Hoeve

Anna┤s Hoeve is in ontwikkeling. De VBK Groep bouwt op Anna┤s Hoeve in opdracht van het Waterschap Amstel Gooi en Vecht met als
uitvoeringsorganisatie Waternet de rioolwaterzuivering. Mourik
Groot-Ammers bouwt de bufferbakken en de grondberg in opdracht van de gemeente Hilversum. De grondberg wordt een buffer tussen de nieuwe rioolwaterzuivering en de nieuwbouwwijk die komt op de locatie van de oude waterzuiveringsinstallatie.

Dag van de Bouw

De open dag wordt georganiseerd in het kader van de jaarlijkse Dag van de Bouw. Een initiatief van Bouwend Nederland en aangesloten bouwbedrijven, dat elk jaar wordt gehouden op verschillende bouwlocaties door het hele land. Tijdens de Dag van de Bouw stellen bouwbedrijven hun projecten open voor het publiek. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen. De dag is bedoeld om ge´nteresseerden te laten zien wat de bouw zoal maakt. De rioolwaterzuivering is het enige project in Hilversum dat meedoet.
Benieuwd wat er nog meer te zien is in Nederland? Ga dan naar
www.dagvandebouw.nl

Parkeren

De ingang van de rioolwaterzuivering ligt aan de Minckelersstraat, bij de
voetbalvereniging De Zebra’s en HSV Wasmeer. Bij de ingang staat een groot bouwbord van de zuivering. Mensen die met de auto komen, adviseren we iets verder op te parkeren op het parkeerterrein tegenover de voormalige uitspanning Anna┤s Hoeve.
 

Terug naar vereningsnieuws
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer