Terug naar Plan Anna's Hoeve

Plan Anna's Hoeve kan eindelijk vooruit dank zij compromis Hilversum - AGV

zaterdag 30 januari 2010

Belangrijke onderdelen van Plan Anna's Hoeve: de bouw van een nieuwe waterzuivering, sloop van de oude, sanering van het oude zuiveringsterrein, en de bouw van een nieuwe woonwijk, liggen al vrijwel stil sinds de zomer van 2006, toen bleek dat uitvoering van de toen gemaakte plannen veel te duur zou worden.

Op vrijdagmiddag verscheen op de website van Dagblad de Gooi- en Eemlander een bericht, dat zaterdagochtend ook in de papieren krant stond.

Dat laatste nieuws is te lezen op de volgende webpagina van de Gooi- en Eemlander: Hilversum schrapt woningen

En op een weblogpagina van redacteuren van de krant: Hilversummers betalen ’miljoenennota’

Op beide pagina's vindt u ook reacties van lezers, en kunt u zelf een reactie plaatsen.

Dat laatste kan natuurlijk ook op het discussieforum van onze eigen website.

Een eerste commentaar van onze kant: Voor ons als behoeders van Natuurgebied Anna's Hoeve is de plannenmakerij voor waterzuivering en woningbouw niet rechtstreeks van belang. We gaan de driehoekige Accumulatievijver, waar ieder jaar een koppel zwanen broedt, over een paar jaar verliezen en krijgen dan een nieuwe woonwijk vlak naast het natuurgebied, en daar zitten we niet op te wachten.

Maar de langdurige onzekerheid over de toekomst van "nieuw Anna's Hoeve" (zoals de naam van het nog aan te passen bestemmingsplan van januari 2006 luidt) was natuurlijk zeer onbevredigend.

Het nieuwe waterinrichtingsplan, dat enkele maanden geleden ambtelijk is vastgesteld, kan nu ook eindelijk openbaar gemaakt worden. We zijn daar benieuwd naar. Want dat is (ook) van belang voor de vijvers van Anna's Hoeve.

Terug naar Plan Anna's Hoeve
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer