Terug naar Plan Anna's Hoeve

 

Nieuwe website “Wonen in Anna’s Hoeve”

woensdag 1 februari 2012

 


Op woensdag 1 februari heeft het stedenbouwkundig bureau dat het Masterplan gaat maken voor de nieuwbouwwijk Anna's Hoeve zich voorgesteld aan de gemeenteraad en belangstellenden. Dit gebeurde van 19.00 tot 19.30 uur in de Burgerzaal van het Raadhuis van Hilversum.

 

 Multidisciplinair ontwerpbureau / architectenbureau De Zwarte Hond is gekozen na  een uitgebreide aanbestedingsprocedure. Vijf bureaus hebben uiteindelijk een presentatie gemaakt en die van De Zwarte Hond was verreweg de beste. De Gemeenteraad heeft de gunningscriteria bepaald.

 

De Zwarte Hond in Groningen (ook met vestigingen in Rotterdam en Keulen) heeft jarenlang gewerkt aan het grote en geflopte project voor de Blauwe Stad in de provincie Groningen. Er bleek amper belangstelling te zijn voor dure woningen aan een kunstmatig meer.

 

De Zwarte Hond gaat dus het Masterplan maken, en in hun presentatie hebben ze laten zien hoe ze dat gaan doen. De te bouwen wijk wordt verdeeld in kavels van ca. 53 bij 62 meter. Op zo’n kavel passen bijvoorbeeld 24 “betaalbare” eengezinswoningen, 16 middeldure of 8 dure woningen. Of appartementen, met 32 , 40 of 44 woningen. Dit kan allemaal gecombineerd worden, afhankelijk van de vraag. Zo komt men uiteindelijk uit op een totaal aantal woningen  tussen 460 en 700.  De kavels grenzen aan één kant aan een groene binnenruimte, en aan de andere kant aan een dubbele toegangsweg met tussen beide rijstroken 24 parkeerplaatsen. Aan de “zijkant” grenzen de meeste kavels aan andere kavels. Afgezien van de Minckelersstraat, de verkeersweg die de wijk doorsnijdt, komt er  één toegangsweg naar de woningen, die zich door de wijk slingert. Voor de appartementsblokken komen er extra ondergrondse parkeerplaatsen.

 

Bij het opstellen van het Masterplan zullen behalve de gemeente en woningbouwcorporaties ook de mensen worden betrokken met belangstelling om hier te gaan wonen. Ook “collectief particulier opdrachtgeverschap” is mogelijk, voor groepen gelijkgezinde belangstellenden. 

  Klik op de afbeelding voor een grotere afbeelding.

Duurzaamheid en inpassing in de groene omgeving gaan veel aandacht krijgen.

 

Voor dit toekomstige woningbouwproject heeft de gemeente een nieuwe website gelanceerd:

http://www.woneninannashoeve.nl/

Een koppeling naar de website onze vereniging is opgenomen in het hoofdstuk “Natuur” op deze website.

Men kan ook terecht op Facebook en Twitter.

Terug naar Plan Anna's Hoeve
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer