Terug naar Plan Anna's Hoeve

Persbericht Gemeente Hilversum

donderdag 04 februari 2010

Hieronder het persbericht van de Gemeente Hilversum over het akkoord waarover op 30 januari al een bericht op onze site is verschenen.


Nieuwbouwplan voor Anna´s Hoeve

publicatiedatum: woensdag 3 februari 2010

De gemeente Hilversum en AGV zijn het op hoofdlijnen eens geworden over de vervolgstappen voor het project Anna´s Hoeve. De bedoeling is nog voor de zomer een nieuwe overeenkomst te ondertekenen voor de realisatie van de woningbouw en de nieuwe waterzuivering. Partijen hadden eind 2008 reeds overeenstemming over een aangepast ruimtelijk plan. Voordat dit plan verder uitgewerkt zou worden moest er nog overeenstemming over de financiële consequenties bereikt worden. Wethouder Jan Rensen: “We hebben fikse onderhandelingen moeten voeren. Ondanks tegengestelde belangen wisten partijen dat we er uit móesten komen. Het is fantastisch dat dit nu gelukt is. Zodra de nieuwe overeenkomst is getekend, kunnen we echt aan de slag. De nieuwe waterzuivering kan dan in 2013 in gebruik worden genomen, waarna gestart kan worden met bouw van de nieuwe woonwijk Anna´s Hoeve.”

Ingewikkeld

Anna´s Hoeve is een ingewikkeld project. De verplaatsing van de waterzuivering moet ruimte maken voor de bouw van een nieuwe woonwijk. Het project kwam twee jaar geleden bijna stil te liggen, toen bleek dat een gewenste ultramoderne waterzuivering technisch niet haalbaar bleek. De partijen gingen op zoek naar oplossingen. Afgelopen maanden zijn grote stappen gezet. De gemeente en AGV hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van de financiële tegenvaller van 5,3 miljoen euro. Daarnaast is behoud van de benodigde subsidiegelden van Provincie van belang. Het gevolg is dat het woningbouwprogramma is aangepast van 50% betaalbare woningen naar 37 % betaalbare woningen. Ook komen er minder woningen, 630 in plaats van 700. Dit komt omdat er een nieuwe traditionele waterzuivering wordt gebouwd, die meer ruimte in beslag neemt dan de eerder geplande ultramoderne variant. Samenwerking Plan Anna´s Hoeve is een samenwerking van de provincie Noord-Holland, gemeente Hilversum, gemeente Laren, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, het Goois Natuurreservaat en drinkwaterbedrijf Vitens.

Terug naar Plan Anna's Hoeve
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer