Terug naar Plan Anna's Hoeve

 

Ontmoet Burgemeester Broertjes op vrijdagochtend 6 maart.woensdag 25 februari 2015


Burgemeester Broertjes heeft aan alle fracties gevraagd of hij een ochtend met hen mee mag. Op vrijdagochtend 6 maart neemt Hart voor Hilversum de burgemeester samen met Hilversummers mee naar Anna's Hoeve en de Oosterengweg. Hilversummers vertellen aan de burgemeester welk effect de komst van een HOV-busbaan en het verleggen van de Weg over Anna’s Hoeve heeft op hun leefomgeving.

 

Heel veel Hilversummers maken zich zorgen over de komst van de HOV-busbaan, over de wegverlegging en over de aantasting van Anna’s Hoeve. Hart voor Hilversum trekt al een aantal jaar met hen op. Ondanks stevige protesten heeft een meerderheid van de politiek ingestemd met de plannen. Maar juist nu alle raadsbesluiten genomen zijn, is het goed om de burgemeester te informeren over wat het plan betekent voor Hilversummers.

 

- Om 9.00 uur verzamelt men op het kruispunt van de Anthony Fokkerweg en de Liebergerweg. Iedereen is van

harte welkom! Hier laten bewoners van de Anthony Fokkerweg zien, waar de Verlegde Weg over Anna's Hoeve komt, zo vlak bij hun huizen en de speelstrook. 

- Vervolgens gaat het gezelschap het natuurgebied Anna's Hoeve in. Er wordt zichtbaar gemaakt hoeveel bomen er gekapt worden voor de verlegde Weg over Anna's Hoeve en de tijdelijke spoorovergang op de Anthony Fokkerweg. Ook wordt zichtbaar wat het betekent als 30% van het gebied niet meer toegankelijk zal zijn voor wandelaars.  

- Het gezelschap gaat vervolgens richting Oosterengweg en Wandelpad om daar te praten met bewoners en een ondernemer over de effecten die de komst van een tunnel en een HOVbusbaan op hun leefgenot en omgeving hebben. Wie wil is van harte uitgenodigd ook mee te gaan met dit deel van het programma. Het bezoek eindigt om 11 uur.  

De Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve steunt het initiatief van Hart voor Hilversum om de burgemeester op deze ochtend een heel concreet beeld geven van dit enorme project. Tijdens de aanleg zal Hilversum 3 jaar lang qua verkeer overhoop gegooid worden. Voor de Hilversummers, die wonen, recreeren  of werken naast de busbaan, zal het grote invloed hebben op hun leefgenot. Misschien ziet de burgemeester mogelijkheden om concrete pijnpunten te verzachten bij de uitvoering. In ieder geval hebben mensen de kans hun hart te luchten bij hun burgervader. Hart voor Hilversum zal concrete ideeŽn, die opgedaan worden, inbrengen in de raad.

 

U bent allen van harte uitgenodigd! Tot ziens op vrijdag 6 maart om 9.00 uur bij Anna’s Hoeve.

 

 

Terug naar Plan Anna's Hoeve
 


 
Home | Vereniging | Plan Anna's Hoeve | Natuur | Foto's | Diversen | Links | Contact
Freelance Web Designer