Berg van Dudok??

Maarten Broos is Projectleider bij Provincie Noord-Holland en vertelt iets over de Groene Schakel in Anna’s Hoeve, maar heeft duidelijk weinig kennis over het gebied.

De provincie heeft een video gemaakt over de voortgang van project “Voltooiing Groene Schakel” , voortvloeiend uit het HOV-project (de aanleg van een snelle busbaan). De projectleider heeft de “Berg van Dudok” beklommen en kijkt van daar af uit over de Bergvijver.
De term “Berg van Dudok” is verwarrend. We hebben in Anna’s Hoeve namelijk een “Berg” die (sinds de aanleg van de nieuwe Anna’s Berg) het beste aangeduid kan worden als “de oude Berg van Anna’s Hoeve”. Wikipedia merkt terecht op dat die Berg vroeger ook vaak werd aangeduid als “de Anna’s Hoevese Berg”. De Berg is ontworpen door Dudok, maar voor zover ik weet heeft nog nooit een Hilversummer die Berg “de Berg van Dudok” genoemd.
Wel is er achter de Speelweidevijver een klein heuveltje dat door de gemeente in het verleden ooit eens is aangeduid als “de Bult van Dudok”. Vanaf die Bult van Dudok is van project Herstel Groene Schakel niets te zien.  (Vanaf de “Berg” is overigens ook bar weinig van dat project te zien, in tegenstelling tot wat het filmpje suggereert.)
Wat toont het filmpje bij tijdstip 1.55 ?
Er komt, zoals bekend, een nieuw fietspad achter de oude Berg van Anna’s Hoeve langs.  Maar wat komt er op dat moment in beeld? De Bult van Dudok! Daar klopt dus helemaal niks van.  Kortom, een rommeltje, die film.

 

Geschreven door