Bosploeg 2013

De bosploegvrijwilligers van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve hebben weer een goed werkjaar achter de rug. In totaal werd er 406 uur gewerkt, ietsje minder dan in 2012 (425).

Dat komt vooral doordat er op 10 van de 52 woensdagmiddagen niet is gewerkt: 5 x wegens vorst, sneeuw of langdurige regen, 4 x wegens vakantie en/of verhindering van bijna alle bosploegleden, en 1x op Eerste Kerstdag. De uren zijn inclusief theepauze, maar exclusief reistijd per fiets naar het verzamelpunt en vanaf de werkplek ergens in Anna’s Hoeve terug naar huis. Eén van de vaste deelnemers moest in 2013 afhaken omdat hij ging meedoen in de nieuwe GNR-vrijwilligersploeg voor de Hoorneboegse Heide. Zo eindigde het jaar met 7 vrijwilligers, van wie één in principe om de week komt, en één onregelmatig, afhankelijk van beschikbaarheid. Op enkele woensdagmiddagen deden er nog één of twee extra mensen mee die niet bij de ploeg zijn gebleven. De gemiddelde opkomst was ruim 4,5 en de werktijd is bijna altijd 2 uur. Voor speciale klusjes werd er ook nog op 6 ochtenden of middagen gewerkt, meestal door 2 leden. In het 19-jarige bestaan van de Bosploeg komt het aantal werkuren in 2013 op een keurige 6e plaats. Van de totale werktijd ging 35 uur zitten in het uitroeien van Japanse Duizendknoop uit de groenstrook op het parkeerterrein en 10 uur in het vrijmaken van wandelpaden (omgewaaide bomen). In totaal 8 uur werd er gewerkt aan het knotten en planten van knotwilgen en aan grondwerk bij de bruggen en op de Speelweide. De rest van de tijd werd besteed aan het bestrijden van de Amerikaanse Vogelkers en het verwijderen van alle boompjes en struiken op de heidevelden. Waar wordt gewerkt wordt ook meteen het aanwezige zwerfvuil afgevoerd.

Zin om eens vrijblijvend te komen meehelpen? De bosploeg kan altijd vers bloed gebruiken. Bel Kees van Vliet (035) 6833007 of kom eens kijken. We verzamelen iedere woensdagmiddag om 13.30 uur bij de garage aan de Liebergerweg tussen Röntgenstraat en Anthony Fokkerweg. Materiaal is aanwezig, en er wordt ter plaatse instructie gegeven. Trek oude kleren aan die vuil mogen worden!

Geschreven door