Bosploeg Anna’s Hoeve viert feestje

Na de zomer van 2010 besloot Marcel van Coesant, een van de leden van de Bosploeg van Anna’s Hoeve, te stoppen met dit vrijwilligerswerk. Acht en een half jaar lang had hij zich bijna iedere woensdagmiddag ingezet voor natuurgebied Anna’s Hoeve. Behalve het gewone werk (vooral Amerikaanse vogelkers weghalen, wandelpaden ontdoen van omgewaaide bomen en het verwijderen van zwerfvuil) zorgde hij er ook voor dat het materiaal van de bosploeg (zagen, bijlen en takkenscharen) in goede conditie bleef.

Een onbekende weldoener bood via de penningmeester van de Vereniging een bedrag aan dat de bosploeg “consumptief mocht besteden” om Marcel uit te zwaaien. Door een samenloop van omstandigheden duurde het een poos voordat dit kon gebeuren, maar uiteindelijk vond het “feestje” plaats op woensdag 1 december. Met sneeuw op de grond en een gevoelstemperatuur van – 15 graden was dat toevallig geen dag om in het bos te werken. Zo werd de middag besteed aan een gezellig samenzijn op een geschikte plek: ’t Bluk, niet ver van Anna’s Hoeve.

Op de foto van links naar rechts de vertrekkende Marcel van Coesant, en de bosploegleden Rita Witte, Ria Wulfers, Gerard Peet en Anne-Mieke Peet. Hoewel de bosploeg in 1994 ook met 4 leden is begonnen, zou enige uitbreiding nu zeer welkom zijn, want de vogelkers is in en rondom Anna’s Hoeve nog lang niet uitgeroeid.

We werken in principe elke woensdagmiddag van half twee tot half vier, inclusief een rustpauze met warme thee en koeken. Alleen bij regen, sneeuw, storm, extreme kou of extreme hitte gaat het wel eens niet door. Of wanneer minder dan 3 bosploegleden beschikbaar zijn. Want natuurlijk kan niet iedereen altijd komen. Het is plezierig werken in de natuur, en goed voor je conditie. Ervaring is niet vereist! De verzamelplek is een garage vlak bij de slagboom bij de ingang van Anna’s Hoeve aan de Liebergerweg (hoek Anthony Fokkerweg en Röntgenstraat). Nieuwe vrijwilligers zijn welkom. Nadere informatie via gerardpeet@hetnet.nl of telefoon (035) 6215168.

Geschreven door