Bosploeg begint nieuw seizoen op volle sterkte

De Bosploeg van Anna’s Hoeve is het afgelopen jaar weer gegroeid van 4 naar 7 vrijwilligers. Maar niet iedereen kan iedere woensdagmiddag komen helpen. En ook degenen die in principe wel iedere woensdag komen, zijn wel eens verhinderd. Het was dit jaar dan ook nog niet gebeurd dat alle 7 bosploegleden tegelijk aanwezig waren. Maar op woensdag 14 september was het zover. Reden voor een groepsfoto tijdens de gebruikelijke thee-met-koeken-pauze.

Toevallig werd op 14 september weer “vooraan” in Anna’s Hoeve begonnen, en wel op het talud langs de Anthony Fokkerweg. Ieder jaar gaat de bosploeg min of meer zigzagsgewijs door Anna’s Hoeve en omgeving. Meestal eindigt het werkjaar in het begrazingsgebied (stuifzand en bos) voorbij het Laarder Wasmeer en de Berg van Anna’s Hoeve. Niet dat dit hele gebied, dat aan  Anna’s Hoeve grenst, dan al vogelkersvrij is: daarvoor zijn er te weinig woensdagmiddagen in een werkjaar!

Op en bij het Talud werd weer heel erg veel Amerikaanse vogelkers uitgetrokken, uitgegraven, afgeknipt en afgezaagd. Ook is er een flinke hoeveelheid zwerfvuil afgevoerd. En tussendoor is er heel wat afgelachen.

Volgende week verder, langs de Spoorlijn richting A27!

 

(Op de foto van links naar rechts: Hans, Anne-Mieke, Rob, Gerard, Rita, Ria, Tukkie.)

Geschreven door