Bosploeg draagt herkenbaarheidhesjes

Vaste bezoekers van Anna’s Hoeve zijn er wel aan gewend, dat ze op woensdagmiddag een paar vrijwilligers tegen kunnen komen die (meestal) druk bezig zijn met het wegzagen, weghakken of wegknippen van Amerikaanse vogelkers. Dat gebeurt in Anna’s Hoeve al regelmatig sinds december 1994.

Af en toe worden bosploegleden ook aangesproken door toevallig passerende politieagenten-te-paard. Bewijs dat ze hier aan het werk zijn met medeweten en instemming van het Goois Natuurreservaat hebben ze niet bij zich, in zo’n geval komt het dus aan op een goede babbel die bij de politiemensen vertrouwen wekt.

Zo is het idee ontstaan om een veiligheidshesjes te laten maken waarmee de vrijwilligers meteen als zodanig herkenbaar zijn. De penningmeester van de Vereniging wilde hier wel aan meewerken. Toen de hesjes bij een supermarkt in Hilversum voor een spotprijs in de aanbieding kwamen, werden er zes gekocht die vervolgens van een opschrift werden voorzien. Enkele weken geleden zijn ze in gebruik genomen. Op de foto drie medewerkers van onze bosploeg tijdens de gebruikelijke theepauze van woensdagmiddag half drie.

 

Geschreven door