Busbaanplan (langs de spoorbaan) officieel bekendgemaakt

Woensdag 13 mei 2009

Het journaal van TV Noord-Holland onthulde dat de vrije busbaan inderdaad langs de spoorbaan gaat lopen, zoals al door het Goois Natuurreservaat was aangegeven. De provincie Noord-Holland en de betrokken gemeenten hebben het geplande tracé vandaag vrijgegeven. Nieuw is dat de busbaan volgens TV Noord-Holland niet op het Oosterspoorplein zal aankomen, maar bovengronds de spoorbaan zal kruisen zodat de snelbus op het busstation van Hilversum kan aankomen en vertrekken.

 

De website van de Gooi- en Eemlander publiceerde hedenavond het volgende bericht:

HOV-buslijn niet over Anna’s Hoeve

De Hoogwaardige Openbaar Vervoer-verbinding (HOV) tussen Huizen en Hilversum zal Anna’s Hoeve niet kruisen. De colleges van Huizen en Hilversum en de provincie Noord-Holland geven de voorkeur aan een route langs de spoorlijn, daarmee volgen ze het plan van het Goois Natuurreservaat.

De snelle busverbinding zal vanuit Huizen over de A27 gaan rijden en in Hilversum om Anna’s Hoeve heen buigen en langs de spoorlijn het centrum van Hilversum bereiken. De kans is groot dat de Weg over Anna’s Hoeve verdwijnt uit het natuurgebied. Er wordt dan een nieuwe toegangsweg aangelegd langs de spoorlijn, naast de nieuwe busbaan. Lees verder in de Gooi- en Eemlander van woensdag 13 mei 2009.


Geschreven door