Dank voor jullie stemmen!!

25-01-2020

Beste mensen,

De afgelopen tijd kregen jullie van mij of via iemand anders het verzoek op mij je stem uit te brengen. Dat had te maken met de door de Gooi- en Eemlander georganiseerde verkiezing van de Gooi- en Eemlander van het Jaar. Jammer, ik ben geen eindwinnaar geworden.

De top drie is als volgt:

  • 1e Pieter Kuijer, kreeg 3648 stemmen, de boer uit Soest o.a. van de lammetjesdagen en laten adopteren van zijn akkerranden.
  • 2e Jelle Harder, kreeg 925 stemmen, de vrijwillige natuurbeschermer uit Hilversum.
  • 3e Johan Verheij, kreeg 302 stemmen, creatief brein achter de theaterroute in Huizen.

In totaal zijn 5512 stemmen uitgebracht.

Met de tweede plek ben ik uiteraard zeer tevreden. Volgens de krant was dat aantal in alle andere jaren meer dan genoeg voor de titel!

Op 18-1-2020 schreef de krant dat er een tweestrijd was tussen Kuijer en Harder en dat wie zou winnen geen uitgemaakte zaak was. De grote winst die Pieter Kuijer behaalde gebeurde op de laatste paar dagen. Een boer in Emmen had van de verkiezing gehoord en riep via facebook alle boeren in Nederland op om op Kuijer te stemmen. Ik wil mij geen slechte verliezer tonen maar de toon waarop de oproep uit Emmen gebeurde vond ik zelf niet erg leuk.

De prijs is daardoor vooral een prijs voor de boeren in Nederland geworden in plaats voor een boer in Soest zoals de krant ook zelf aangeeft.

Op deze manier schiet het zijn doel voorbij als regionaal spel of wedstrijd.

In de bijlage zien jullie het verhaal van de prijsuitreiking met uitgebreide toelichting van de verslaggever.

Veel dank!

Vanaf deze plek wil ik jullie allemaal veel dank zeggen voor je stem en de vele positieve reacties op mijn nominatie.

Steun was er vooral van de kant van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve e.o., maar ook van het IVN en KNNV, de Vlinder- en Libellenwerkgroep en de Vogelwerkgroep het Gooi en Omstreken. Deze organisaties riepen hun leden op om op mij te stemmen. Dank daarvoor. Met elkaar is er voor de bescherming van de Gooise natuur weer veel aandacht geweest en dat is en blijft hard nodig.

Vriendelijke groet,

Jelle Harder

Geschreven door