Donderdag 14 april herplaatsing Van der Sluisbank

Op donderdagochtend 14 april 2011 vanaf ongeveer kwart over negen zal in Anna’s Hoeve een nieuwe “Van der Sluisbank” worden geplaatst.

De eerste Van der Sluisbank werd onthuld op 23 mei 1992. Het was een geschenk van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve aan het Goois Natuurreservaat. Het was tevens een eerbetoon aan de op 25 mei 1988 overleden Hilversumse burgemeester Wietze van der Sluis, die postuum in 1989 was ingeschreven in het Gulden Boek van de gemeente Hilversum.

De bank werd geplaatst langs het pad naar de Speelweide, met een mooi uitzicht op de Speelweidevijver. De echtgenote van wijlen burgemeester Van der Sluis (lid van onze vereniging en eveneens ingeschreven in het Gulden Boek) was bij de onthulling aanwezig.

Houten zitbanken hebben niet het eeuwige leven. Het GNR had de bank al een keer in alle stilte vervangen. Het messing herdenkingsplaatje is toen overgebracht op de nieuwe bank. Meermalen is geprobeerd het plaatje los te wrikken en te stelen, maar dat is niet gelukt. Op of omstreeks 11 oktober 2010 heeft de bank zelf het echter begeven. De poten van de bank waren al bijna doorgerot, maar er zijn ook twee jeugdige vandalen met een zaag aan de gang geweest. De bank is afgevoerd bij de schoonmaakactie van 16 oktober, nadat eerst het herdenkingsplaatje in veiligheid was gebracht.

Het bestuur van de Vereniging heeft besloten een nieuwe Van der Sluisbank aan het GNR te schenken. Alsnog ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Vereniging!  (Dat was op 17 april 2009.)

De nieuwe zitbank is intussen gemaakt door Blessing Timbers (Huizen), en het herinneringsplaatje dat was verbogen is platgemaakt en weer bevestigd.

Op de foto (uit de Gooi- en Eemlander) de onthulling van de eerste Van der Sluisbank in 1992.

Geschreven door