Excursies naar de natuurverbinding bij Anna’s Hoeve!!

Vanaf april 2023 kun er elke eerste zondag van de maand mee met een gids naar de doorgaans voor publiek niet toegankelijke natuurverbinding bij Anna’s Hoeve.

Iedere eerste zondag van de maand organiseren we een excursie bij Anna’s Hoeve over de natuurverbindingen van de Groene Schakel. Dankzij de Groene Schakel is de natuur van het Goois Natuurreservaat verbonden met de Utrechtse Heuvelrug.

De IVN-natuurgids laat je verschillende verbindingen zien en vertelt over de werkzaamheden in het gebied om deze te realiseren. Dankzij de natuurverbindingen kunnen dieren onder de A27 door via een faunatunnel, over het spoor via een natuurbrug en zijn er verschillende andere kleinere faunapassages te vinden om dieren veilig van het ene naar het andere gebied te laten trekken.

Wil je alvast meer weten over de Groene Schakel? Bekijk dan dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=etUuUYGloy4

Het meenemen van honden is bij deze excursie niet toegestaan.
De excursie gaat door terrein waar niet altijd paden zijn: het is daarom niet geschikt voor wandelwagens, of mensen die slecht ter been zijn.

Zie ook https://gnr.nl/actueel/agendaoverzicht/

Kosten:
Gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

Aanmelden:
Aanmelden is vanwege beperkte capaciteit noodzakelijk. Stuur een e-mail naar gooisnatuurreservaat@gnr.nl of bel op werkdagen naar 035 – 621 45 98. Aanmelden kan uiterlijk tot de vrijdag voorafgaand aan de excursie vóór 12.00 uur.

Geschreven door