Explosief Anna’s Hoeve?

Vanochtend toen iedereen last had van de gladheid kwam Joost Hujsing aan de oostkant van de Berg van Anna’s Hoeve deze man met zijn rare karretje tegen. Hij worstelde zich over het rommelige terrein dat de bomenzagers hebben achtergelaten. Hij heet Rick Wierenga en brengt met deze rijdende metaaldetector de ondergrond in kaart. Op de plek waar binnenkort een nieuwe poel wordt gegraven kan nog oude munitie liggen en dat moet worden onderzocht voordat ze gaan graven. Het bedrijf dat het onderzoek doet heet IDDS. Ze onderzoeken niet alleen in de natuur maar ook bij heel veel bouwprojecten. Overal in ons land liggen nog explosieven!

De onderzoeker meldde ook dat hij mogelijk een uitstervend beroep heef omdat er heel erg geëxperimenteerd wordt met drones! Het karretje is zelfbouw omdat er geen ijzer in verwerkt mag worden. Alle buizen zijn aluminium, de boutjes messing, de wielen kunststof (van een rolstoel!). Zelf mag Wierenga ook geen veiligheidsschoenen met stalen neuzen dragen.

Een leuk weetje!

Wie hier meer over wil lezen, klik dan op een van de onderstaande afbeeldingen voor een vergelijkbaar Explosievenonderzoek voor Monnikenberg waar ook kaartjes en oude bronnen in staan over Anna’s Hoeve.

Geschreven door