Ga zondag 24 oktober mee op excursie naar Landgoed Monnikenberg

Voordat alles verdwenen is!!

EINDE WEILAND EN AKKER LANDGOED MONNIKENBERG? GA MEE OP EXCURSIE!

Onze vereniging is het niet eens met het afgraven van weiland en akker in Monnikenberg. Het Goois Natuurreservaat en de provincie Noord-Holland zijn dat de komende week van plan. Wij verzetten ons tegen het afgraven en moeten hiervoor zelfs rechtszaken voeren, overleg met het GNR en provincie wordt tegengewerkt.

De motivatie is dat wij de aanwezige Dassen op het landgoed Monnikenberg willen beschermen. Die zijn vrijwel helemaal afhankelijk van de regenwormen die op het weiland leven. Zijn weiland en akker weg, dan is er geen voortplanting meer bij de dassen en zullen deze grootste marters vertrekken. Het weiland is 150 jaar oud en de kern, de ziel van dit bijna 200 jaar oude landgoed. De akker is 100 jaar oud en de laatste historische akker aan de noord-, oost- en zuidkant van Hilversum.

Wij nodigen jullie uit om mee te gaan op excursie in Monnikenberg. Dit wordt wellicht de laatste keer dat weiland en akker, als historische cultuurelementen, nog in volle glorie te bewonderen zijn. Beleef dit bijzondere landgoed, nu het nog kan!

Waar : Landgoed Monnikenberg, Soestdijkerstraatweg 145 Hilversum
Verzamelen bij het Parkeerterrein in Monnikenberg
Wanneer : zondag 24 oktober 2021
Tijd : 14:00 uur

Komt allen, iedereen is welkom. Het liefst lopend of op de fiets.

 

 

 

Geschreven door