Grote schoonmaak voor Anna’s Hoeve en omgeving

Op vrijdagmiddag 19 maart kreeg Anna’s Hoeve een grote schoonmaakbeurt in het kader van de vrijwilligersactie NL.Doet in de week van Nederland Schoon. En op zaterdagochtend 20 maart kreeg de actie nog een staartje.

De acties waren georganiseerd door Versa Welzijn o.l.v. buurtopbouwwerkster Tukkie Tuk m.m.v. Henny Bergsma en Martina Evers van bestuur en redactie van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve (waar Tukkie overigens ook lid van is).

Voor vrijdag was er geen schoolklas gecharterd, maar wel een groep van 15 gemeenteambtenaren van Hilversum, die samen met enkele Versa- en VBAH-medewerkers de Berg van Anna’s Hoeve en de bermen van de Weg over Anna’s Hoeve onder handen namen. Daarna ook nog de oevers van de Bergvijver. Gelukkig werkte het weer goed mee. Vooraf werd er bij de kantoorkeet “Anna’s Huis” op de parkeerplaats een groepsfoto gemaakt.

Er werd een ongelooflijk grote hoeveelheid zooi bij elkaar geraapt. Lang niet alles paste in de (tientallen) vuilniszakken die gevuld werden. De foto toont het binnenhalen van een deel van de buit.

Maar er was ook rommel zoals vloerkleden, serviesgoed, een kapotte slee, een fietswrak (zie foto), een speelgoedtractor, een gestolen portefeuille met inhoud van een inwoonster van Baarn (behalve geld zat alles er zo te zien nog in), en zelfs een laptoptas met volledige inhoud van een blij-verraste BAM-medewerker uit Huizen. De tas was uit zijn auto gestolen, maar gelukkig zat zijn laptop er toen niet in. De teleurgestelde dief had de tas toen maar in de Bergvijver gedumpt.

Na afloop werden er twee NL.Doet oorkondes uitgereikt en werd de verzamelde rotzooi door een (hiermee goed gevulde) SBS-vrachtwagen afgevoerd.

De zaterdagochtendactie voor omwonenden trok helaas slechts 4 vrijwilligers, allen leden van de VBAH, inclusief organisatoren! Er waren overigens wel enkele afmeldingen wegens ziekte of plotselinge verhindering. Ditmaal werkte het weer NIET mee: tussen tien en twaalf regende het regelmatig, maar gelukkig niet erg hard. Bij het startpunt, de slagboom Liebergerweg/Anthony Fokkerweg, was het meteen duidelijk welk gebied het zwaarst vervuild was en dus aangepakt moest worden. Niet het vijvergebied van Anna’s Hoeve, maar de groenstrook langs het hek van de Accumulatievijver. Het leek daar op sommige plekken wel een illegale vuilstort! De foto’s met het verzamelde afval (en de vier schoonmakers) spreken boekdelen.

Op ZATERDAGMORGEN 5 JUNI organiseert onze Vereniging een vervolgactie, onder het motto “Anna’s Hoeve: Zomerschoon”. Van 10 tot ca. 11.30 uur; verzamelen om 10 uur bij bovengenoemde slagboom. Neem zo mogelijk werk- of tuinhandschoenen mee; voor de rest wordt gezorgd!

Geschreven door

Laatste nieuws

De nieuwe Koerier is uit
28 november 2023door
Feestelijke opening Groene Schakel
20 september 2023door
Uitnodiging Opening Groene Schakel – Nieuwsbrief 16 september 2023
16 september 2023door
Op de schop
4 juli 2023door
Nieuwe weg bij Anna’s Hoeve ‘soort pretpark’
8 juni 2023door
Excursies naar de natuurverbinding bij Anna’s Hoeve!!
27 april 2023door
Kees van Vliet 10 jaar coördinator Bosploeg
26 april 2023door
Bevriezen biedt kansen
27 maart 2023door
Afsluiting fietspad en Weg over Anna’s Hoeve (bericht van de provincie)
27 februari 2023door
Herinrichting Anna’s Hoeve van start (bericht van de provincie)
17 februari 2023door
Teken petitie tegen 40 meter hoge antenne!!!
2 februari 2023door
Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen…
18 januari 2023door
Bosploegjaar 2022
31 december 2022door
Nieuwsbrief 29 oktober 2022
29 oktober 2022door
Rondleiding Bosploeg over Ecoduct Anna’s Hoeve
7 september 2022door
De Geelbuikschildpad ‘Sam’ van Anna’s Hoeve legt weer eieren
20 juli 2022door
Geen brug te ver voor Gooise natuur
4 mei 2022door
Zaterdag 26 maart 2022 | Rondwandeling Voltooiing Groene Schakel
17 maart 2022door
Het schiet aardig op in natuurgebied Anna’s Hoeve: de bomenkap is afgerond
1 februari 2022door
Op jacht naar exoten aan de rand van Hilversum
26 januari 2022door