Nieuwe van der Sluisbank in gebruik genomen

Geheel volgens plan is op donderdagochtend 14 april de door onze Vereniging aan het Goois Natuurreservaat geschonken nieuwe zitbank geplaatst en in gebruik genomen. De oude bank was in oktober 2010 versleten, vernield en afgevoerd.

Eregasten waren mevrouw Nel van der Sluis (weduwe van wijlen burgemeester W. van der Sluis), haar schoondochter Heleen en haar kleindochter Sanne van der Sluis. De oorspronkelijke Van der Sluisbank was in 1992 namelijk een postuum eerbetoon aan de in 1988 overleden Hilversumse burgemeester. Mevrouw Van der Sluis was indertijd ook aanwezig bij de onthulling in 1992, en vond het heel leuk om ook de herplaatsing van de bank bij te wonen.

Even na half tien arriveerden de nieuwe bank (per bedrijfsauto van Blessing Timbers), de drie eregasten, en drie bestuursleden van de Vereniging tot Behoud van Anna)s Hoeve. Ook oud-secretaris Gerard Peet (schrijver dezes) en de webmaster van de Vereniging woonden de gebeurtenis bij. Grote afwezige was het Goois Natuurreservaat. Het GNR was op diverse manieren ingelicht, maar kennelijk was er door een intern communicatiefoutje niemand afgevaardigd om het cadeau symbolisch in ontvangst te komen nemen.

Na een korte discussie werd besloten het bankje ongeveer tien meter voorbij de oude plek neer te zetten. Op de oude plek werd het uitzicht gehinderd door een boom die spontaan langs de oever van de Speelweidevijver is opgeschoten. Op de nieuwe plek is er een mooier uitzicht, ook in de richting van de Speelweide. Toen eenmaal was begonnen aan het graven van twee gaten in de grond, stond de bank al snel op zijn plaats. De drie generaties Van der Sluis kregen de taak om met de laatste schepjes zand de bank precies waterpas te zetten. Luttele minuten later konden Oma en kleindochter Van der Sluis als allereersten op de bank plaatsnemen. Met een kort maar krachtig toespraakje van verenigingsvoorzitter Ruud Bochardt werd de bank voor het publiek opengesteld. En nu maar hopen dat de in Anna’s Hoeve rondlopende vandalen de nieuwe Van der Sluisbank met rust laten.

Even na half tien, de bank arriveert per auto,

en daarachter de rest van het gevolg.

De plek is bepaald, de schop gaat in de grond.

Bijna klaar…

De familie Van der Sluis maakt de bank waterpas.

Voorzitter Ruud Bochardt spreekt de eerste gebruikers van de bank toe: mevr. Nel van der Sluis en haar kleindochter Sanne.

Geschreven door