Schoonmaakactie zeer geslaagd

Vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november waren nationale vrijwilligersdagen in het kader van de actie “Make A Difference Day”: maak een dag die het verschil maakt. De in de Hilversumse gemeenteraad actieve politieke partijen hadden zich voor diverse vrijwilligersactiviteiten ingeschreven. Leefbaar Hilversum had gekozen voor de schoonmaakactie van onze vereniging op 1 november. Om half elf kwamen 6 actieve leden van de vereniging en 3 actieve leden van Leefbaar Hilversum bijeen in “Anna’s Huis”, de oranje “directiekeet” op het parkeerterrein bij de Bergvijver. Ingaande 1 november is onze vereniging medegebruiker van Anna’s Huis: een initiatief van het bestuur, waar de provincie Noord-Holland graag aan wilde meewerken.

Na koffie, kennismaking, toelichting en het maken van een groepsfoto voor de nieuwe Anna’s Hoeve Koerier werd tot ongeveer half één zwerfvuil ingezameld, vooral langs de oevers van de achterste vijvers. Zag het er zo op het oog langs de wandelpaden redelijk schoon uit, langs de oevers werd een onverwachts grote hoeveelheid troep aangetroffen. Alles werd naderhand in een auto van het Goois Natuurreservaat ingeladen en afgevoerd.

Wat er zoal aan vuilnis werd verzameld kunt u lezen in een geïllustreerd verslag van de schoonmaakactie, geschreven vanuit het perspectief van Leefbaar Hilversum, te vinden op hun website op het adres:

http://www.leefbaarhilversum.nl/index.php?ID=1&sub=1&show_news_ID=359 

Op zaterdag 21 maart is de volgende Make a Difference Day: de vroegere Nationale Schoonmaakdag. Het is de bedoeling dat wij dan opnieuw in actie komen om Anna’s Hoeve een schoonmaakbeurt te geven.

Geschreven door