Vereniging

De Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve is opgericht in 1984 en heeft tot doel Anna’s Hoeve in stand te houden als natuurgebied met rustige recreatie. Daartoe voert zij regelmatig overleg met gemeenten en organisaties, zij volgt de ontwikkelingen in het gebied en anticipeert hierop, onderhoudt contacten met water- en terreinbeheerders, geeft natuureducatieve rondleidingen, en werkt mee aan beheer en schoonmaakacties.

Hoe het allemaal begon

Onder deze kop werd in de allereerste Anna’s Hoeve Courier (zo werd dat toen gespeld) beschreven hoe onze vereniging tot stand is gekomen.

“Woensdag 23 november 1983 met grote letters in Gooi- en Eemlander: “Vissterfte door gebrek aan water in vijvers van Anna’s Hoeve”. Joop Dijkman op de foto met twee dode palingen. De krant vervolgde met: “Verschillende natuurliefhebbers zien de vissterfte met lede ogen aan. Van diverse kanten is er bij de Gemeente al op aangedrongen om actie te ondernemen.” Men vreest voor nachtvorst en dan zou het complete visbestand het loodje leggen. Door de uitzonderlijk lage waterstand kon men toen goed zien wat er zoal in de vijvers lag: oude fietsen, bromfietsen, karretje van de supermarkt, kortom teveel om op te noemen. Enkele vissers opperden toen de idee, kunnen we die rommel niet opruimen.”

Klik hier voor het vervolg van de geschiedenis van onze vereniging.