Waarnemingen

Deze pagina moet nog een nieuw jasje krijgen. Hieronder de bijzondere waarnemingen zoals deze op de oude website te vinden waren.

 

Bijzondere waarnemingen

We nodigen bezoekers van Anna’s Hoeve uit om bijzondere flora/fauna waarnemingen aan ons door te geven. Op deze webpagina een weergave van wat we zoal aan meldingen binnen hebben gekregen.

Geef hier uw melding door

8 juli 2015          Goudvink        Gespot door Wil Vermeer

 

In juni heb ik een jonge reiger waargenomen in Anna’s Hoeve, zittend op een hoge boomtak aan de Oude Poel.

Zij of hij bleef rustig zitten toen ik foto’s nam. Dat is naar mijn mening bijzonder, want er zijn al twee jaren of meer geen jonge reigers meer geboren.

Zijn ouder vloog meteen weg toen ik daar rondkeek. Datum was: 25 juni 2015 om 21.45 uur.

En afgelopen zondag, 5 juli om 16.50 uur nam ik een ijsvogel waar, snel vliegend over dezelfde Oude Poel richting 1e vijver.

 

(Als vogelliefhebster houd ik de jonge watervogels in de gaten, die er weer waren in de Oude Poel. Echter nu het water te laag staat

zijn de meerkoeten met 3 kleinen (1 jong al eerder verdwenen) vertrokken; ze hadden daar hun nest.

Een eendenpaar met vier jongen zag ik daar eenmalig een keer nadat de meerkoeten vertrokken waren.)

1 maart 2015          Goudvink        Gespot door Wil VermeerBij de vijver met het witte strandje. Rond 10.00 uur
22 febr. 2015      IJsvogel     Gespot door Wil VermeerBij de vijver met het witte strandje en de tussenvijver.

zondagmiddag, 22-02-2015 ± 15.00 uur

 

 

30 okt 14, 22:00u             Vos                        gespot door Roel

Een vos stak het fietspad Liebergerweg over op ongeveer 50 meter voorbij het afsluitpaaltje. De vos kwam van de voormalige accumulatievijver en liep in de richting van de speelweidevijver. Nadat ik de vos had gezien reageerde mijn hond erg fel op de aanwezigheid van de vos. Dezelfde reactie had ik al eerder bemerkt, zonder iets te zien maar ik denk dat de vos al langer zo dicht bij de bebouwing aanwezig is.

21 okt 14,  06:30u            Vos                        gespot door Lillian

In de vroege ochtend zag ik op Anna’s Hoeve een vos het bospad aan de kant van de spoorlijn oversteken. Het was wel erg donker maar ik kon aan het silhouet zien dat het een kleine vos was.

16 okt 14, 13:00u             IJsvogel               gespot door Wim

Weer eens een ijsvogel gezien in Anna’s Hoeve. Hij/zij vloog van de slurf vanaf de speelweidevijver onder de brug bij het witte strandje door naar het tussen gedeelte.

01 sep 14                            Ringslang            gespot door Eldertje

Op een van mijn ritjes kwam ik een grote slang tegen; deze lag opgerold op de Liebergerweg zich op te warmen. Wat een prachtgezicht en wat zijn ze vlug!

17 mei 14                            Ringslang            gespot door Carolien

Heb een ringslang gezien aan de kop van de parkeerplaats. Hij dook razendsnel de struiken in bij het bruggetje, terwijl ik stond te wachten op de kinderen die meededen aan de scoutingspeurtocht.

12 okt 13, 10:00u             IJsvogel,  Buizerd            gespot bij zwerfvuilactie

Daar kwam de 1e groep al weer terug met de mededeling dat ze een ijsvogel hadden zien vliegen over de verbindingsvijver, wat een geluk!

Later werd ook nog een jonge buizerd gezien, die zich rustig liet bewonderen.
15 aug 13                            Hazelworm        gespot door Kees

We liepen te wandelen bij het geitenweitje langs het talud A27. Opeens op dat pad kronkelde er een slangetje voor mijn neus over het pad en verdween richting talud. Ik schat dat het diertje 30 a 35 cm lang was, heb het beschreven aan Jelle die concludeerde dat het een hazelworm geweest moet zijn.

16 jul 13,  16:10u              Ringslang            gespot door schoonzoon

Vandaag om plus/minus 16.10 uur heeft mijn schoonzoon een ringslang aangereden (op de Brommer) ter hoogte van de accumulatievijver en tegenover de waterzuivering. De slang is achter op zijn staart geraakt, maar ging er snel vandoor. De verwonding lijkt mee te vallen. Hij heeft de slang herkend als ringslang.

14 jul 13                               Ringslang            gespot door Roel

Op Anna’s Hoeve nog nooit een  gezien, maar gisterenmiddag stak een ringslang het pad over van het talud langs de Anthony Fokkerweg naar de speelweidevijver. Of eigenlijk de andere kant op. Op het moment dat de ringslang mij zag keerde hij weer om en verdween tussen het gras.

02 jun 13,  05:30u            Lepelaar              gespot door Jelle

Tussen het riet vandaan vloog een grote witte vogel op. Mijn eerste gedachte: een kleine zilverreiger. Maar ik zag geen gele tenen, dus die was het niet. De kop van de vogel kon ik niet goed zien omdat de vogel van mij af vloog, richting de wadi bij de Speelweide. Eenmaal neergestreken zag ik tot mijn grote verbazing dat het om een volwassen lepelaar ging! Die heb ik nog nooit in Anna’s Hoeve gezien en ik denk niemand.

01 mei 13                            Ringslang            gespot door Angelique

Van Angelique een foto gekregen met daarop een zwemmende ringslang. Genomen op 1 mei bij de Speelweidevijver. Gezien de waarschijnlijk lange lengte van het dier is de kans groot dat het hier om een vrouwtje gaat.

13 aug 12                            IJsvogel               gespot door Hanneke

Afgelopen maandagavond  is er door Hanneke van de Roofvogelwerkgroep een ijsvogel gezien bij de tussenvijver. De eerste bekende waarneming in het gebied van 2012