Website heeft nieuw jasje gekregen

Op woensdag 28 december 2011 heeft de website van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve een nieuw jasje gekregen. Dit gebeurde helemaal geruisloos en pas na een lange aanloop waar bijna niemand iets van gemerkt heeft!

Het bestuur vond het tijd voor wat modernisering, en de webmaster was wel gecharmeerd van een nieuwe techniek waardoor het bijhouden van de website (waaronder het plaatsen van nieuwe berichten) makkelijker zou worden. Beide zaken zijn gecombineerd door de inspanningen van een familielid van een van de bestuursleden.

Alle pagina’s worden nu bovenaan gesierd door een fraaie voorjaarsfoto van de Bergvijver, met de brug tegenover de Berg van Anna’s Hoeve. Vrijwilligers van de Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve zal de foto vast bekend voorkomen,  want die is onlangs gebruikt als nieuwjaarswens van het Bestuur!

Aan de opzet van de site is weinig veranderd. De rubriek “Allerlei” heet nu “Diversen”, en is onderverdeeld in een aantal subrubrieken. Aan die onderverdeling moet wellicht nog wat gesleuteld worden.

Via de indexpagina’s van de diverse rubrieken vindt men nog steeds de koppelingen (“links” in het Engels) naar de afzonderlijke berichten, met de plaatsingsdatum. Voor een aantal oude berichten wordt nog verwezen naar de webpagina op de oude site. Maar nieuwe berichten zijn allemaal overgezet naar de nieuwe opmaak.

Ondanks alle zorg die aan de omschakeling naar de nieuwe site is besteed, kunnen er nog enkele foutjes in zitten. Aarzel niet die aan de webmaster door te geven via dit e-mail adres.

De allereerste website van onze Vereniging ging op 3 juli 1999 online, met het (doorverwijs)adres http://go.to/annashoeve. Dat adres werkt overigens nog steeds, maar dan wordt er ongevraagde reclame bijgeleverd. (20181226 : Adres werkt niet meer).

Nadat de toenmalige secretaris de site een jaar had bijgehouden kwam er in de zomer van 2000 een webmaster die de site moderniseerde. Eind februari 2001 hield die webmaster er ineens mee op, maar gelukkig schoot ons lid Roel Luijer toen te hulp. Roel had al een persoonlijke website waarop Anna’s Hoeve veel aandacht kreeg, en hij voegde “onze” site toe aan de zijne. Al vrij snel daarna kreeg de site de vorm die hij tot enkele dagen geleden had. De teller die op 15 oktober 2001 op de site kwam, passeerde onlangs de 56.000 websitebezoeken. Dat is gemiddeld 15 per dag. Uiteraard was het bezoek in de eerste jaren minder, en dus in de laatste jaren méér.

Het huidige adres http://www.vb-annashoeve.nl, dat  begin 2008 in gebruik is genomen, blijft voorlopig nog bestaan, maar vanaf nu is de website ook te bereiken op het nieuwe adreshttp://www.annashoeve.eu. (20181226 : Links werken niet meer).

Helaas wordt het meest voor de hand liggende webadres www.annashoeve.nl nog steeds bezet gehouden door horecaman Franck Rodenburg, de laatste eigenaar van “Paviljoen de (nieuwe) Anna’s Hoeve”, het restaurant dat in 2005 afbrandde. De Vereniging heeft hem herhaaldelijk verzocht het webadres aan ons over te doen. De heer Rodenburg reageert hier niet op. (20181226 Inmiddels heeft de vereniging deze domeinnaam in bezit).

Geschreven door