Zaterdag 26 maart 2022 | Rondwandeling Voltooiing Groene Schakel

Nieuwsbrief Vereniging tot Behoud van Anna’s Hoeve e.o. 16 maart 2022

Het is ruim twee jaar geleden dat men in Anna’s Hoeve en op Monnikenberg is begonnen met de werkzaamheden rond de aanleg van de HOV, het Ecoduct en de verlegde weg over Anna’s Hoeve. In oktober 2019 was de eerste kapronde van een groot aantal bomen waaronder ook heel oude exemplaren op Monnikenberg. Hierna volgde het aanleggen van de busbaan en het ecoduct. De contouren van de verlegde weg over Anna’s Hoeve zijn toen ook zichtbaar geworden. Omdat er nog grondwallen, poeltjes en heideveldjes aangelegd moesten worden was er vorig jaar een tweede kapronde noodzakelijk. Onze vereniging heeft tegen het aanleggen van, in onze ogen, teveel poeltjes en heideveldjes bezwaren ingediend die helaas allemaal ongegrond zijn verklaard.

Toen de grondwallen aangelegd werden zijn er veel bouwhekken in Anna’s Hoeve geplaatst. Hierdoor was het voor de bezoekers aan dit gebied niet meer mogelijk om een het gebruikelijk rondje te lopen. Veel boosheid was het gevolg omdat niet op tijd en juist was gecommuniceerd wat de reden was dat deze hekken er plotseling stonden. Tijdens het uitlaten van mijn hond werd ik (Danny van Kooi) regelmatig door bezoekers aangesproken over de zin of onzin van deze hekken. Ik heb toen, met de kennis die ik op dat moment had, steeds weer uitgelegd waarom deze er staan en dat die met de tijd ook weer weg gaan. Door alle onbekendheid over dit complete project hebben wij gesproken met Jeffrey Leek, omgevingsmanager Voltooiing Groen Schakel, en gevraagd of er niet wat meer uitleg gegeven kan worden. Aan dit verzoek wordt nu gevolg gegeven en wel op 26 maart 2022. Zie onderstaande tekst die wij als vereniging via de mail hebben ontvangen. U kunt zich aanmelden door de mail-link aan te klikken in onderstaande tekst. Let op er zijn maar 35 plekken beschikbaar.

Rondwandeling Voltooiing Groene Schakel, meld u snel aan!

Voor het project Voltooiing Groene Schakel zijn afgelopen maanden veel werkzaamheden verricht op Monnikenberg en Anna’s Hoeve. Om u te laten zien wat er is gedaan nodigen wij u van harte uit voor een rondwandeling. Tijdens de rondwandeling loopt u onder begeleiding van het Goois Natuurreservaat, de aannemer en teamleden van het project langs de verschillende locaties waaronder de Berg van Dudok, de natuurbrug en het ven op Monnikenberg. U heeft alle gelegenheid om tijdens de wandeling vragen te stellen. De wandeling duurt zo’n anderhalf á twee uur.

U kunt zich voor deze rondwandeling aanmelden via groeneschakel@noord-holland.nl. Wij kunnen maximaal 35 mensen ontvangen, dus wees er snel bij!

Datum: Zaterdag 26 maart van 09:30 tot 12:00 uur
Locatie: We verzamelen op de parkeerplaats aan de Weg over Anna’s Hoeve, dat is de parkeerplaats tegenover het Scoutinggebouw.

Programma:

  • Ontvangst met koffie en uitleg over het project
  • Rondwandeling
  • Afsluiting

Tip! Trek stevige schoenen of laarzen aan.

Wij ontmoeten u graag op deze informatieve en gezellige ochtend. Maarten Broos, Jeffrey Leek, Tjenga Hurtak en Liesbeth Rijkhoff (kernteam VGS)

Wanneer er vragen zijn dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,
Jeffrey Leek Omgevingsmanager
www.noord-holland.nl

jeffrey.leek@noord-holland.nl

Geschreven door